OPLEVELSER i Andalusien

Ski -Sierra Nevada Spanien-Mirasolbolig
Nord for Málaga-Kongestien-bjergklipper

Hvad skal man opleve i Andalusien

Inde i landet finder man El Torcal (kaldet tallerkenbjergene), Laguna de fuente de piedra (hvor der om foråret er op mod 10.000 ynglende Flamingoer ) og den kendte Caminito del Rey. Det er også muligt at stå på ski i Sierra Nevada og tage på vandreture i bjergene, måske også på hesteryg.
 
Man kan tage til Jerez, sherryens hjemby eller udforske vinruten i Cómpeta. Gå på opdagelse i drypstenshulerne i Maro, tag på en dagtur til Marrokko eller en bådtur fra Tarifa, hvor man kan se delfiner spækhugger, og hvaler. Tarifas strand er et yndet sted for wind- og kitesurfing og er klart den bedste strand i Sydspanien.
 
Man kan naturligvis stå på jetski, parasailling og meget andet på standende langst hele kysten. Gå på opdagelse i link
Tallerkene bjergene-El Torcal

El Torcal

I starten er det bare nogle antydninger i stenene. Men med ét ændrer hele stenlandskabet karakter. På vej i bil fra A-7075 op til El Torcal på toppen af en bjergryg ankommer du lige pludselig i et underfundigt landskab, der ser ud som om det er menneskeskabt. Men det er naturen selv, der med en stenhuggers snilde har kreeret denne åbne katedral af en dal, hvor kunstfærdige stenformationer får dig til at tabe næse og mund. El Torcal de Antequera kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2016, er absolut et besøg vær.

Caminito del Rey Malaga

Vandretur langs Caminito del Rey, er en gangbro
der starter i Ardales og slutter ved Álora. 
Gå over den berømte gangbro og beundre betagende landskaber.
Denne vandretur begynder ved Conde de Guadalhorce Dam, et vandreservat i Malaga. 
Se, hvordan konstruktionen af en vandkanal fra reservoirerne i nord til El Chorro omfattede at bygge en sti til vedligeholdelse af kanalen.
Stien er kendt som El Caminito del Rey (Kongens lille sti)
indviet af kong Alfonso XIII.
En gangbro, der er over 3 kilometer lang, bygget på væggene i Gaitanes-kløften (Desfiladero de los Gaitanes).
 På nogle strækninger når ruten højder på op til 101 meter. Selvom den mest kendte strækning af ruten er gangbroen, er den samlede rejse for Caminito del Rey 7,7 kilometer.

Kongestien-Caminito del Rey-Mirasol-Bolig
Kongestien-Caminito del Rey

Tarifa

Tarifa er en by i Andalusien, det sydlige Spanien, med en befolkning på 18.000 mennesker. Det er den sydligste by på det europæiske kontinent, og dermed i Spanien. Byen ligger vest for Gibraltar, ved siden af Gibraltar-strædet, omkring 15 kilometer fra den afrikanske kyst.

Ronda

Prøv den fascinerende mad, landskab, dyreliv og middelalderhistorie i Andalusien med en tur til  Ronda og nogle af områdets små landsbyer.
Prøv olivenolie i Zahara de la Sierra, og nyd derefter udsigten og spejderne efter gribber på ‘Puerto de las Palomas.’ Udbring det hele med et besøg i den historiske Ronda, en af de ældste byer i Spanien.  

Gibraltar

Nyd seværdigheder og shopping på Gibraltar.  Oplev det berømte britiske territorium,  herunder den legendariske Rock of Gibraltar,  St Michael’s Cave, møde de frække Barbary aber og besøge Europa Point, hvor et fyrtårn markerer indgangen til Atlanterhavet og Middelhavet. 

Marbella Puerto Banus

I områderne omkring disse 2 byer er der mere end 30 golfbaner, hvor flere er iblandt de absolut bedste i Europa.
Besøg den gamle bydel i Marbella med de smalle hyggelige gader og det flotte ” Appelsintorv “ hvor man kan nyde en skøn frokost.
Havnen i Puerto Banus er “ et must” at se, med kæmpe luxus både, og masser af superbiler som Ferrari , Lamborghini.