KULTUREN I ANDALUSIEN

Feria -Málaga-Andalusien

Velkommen til Spanien.

Andalusiens årtusinder gamle historie har efterladt en enorm kunstnerisk arv. Alhambra i Granada, moskeen i Córdoba eller La Giralda og Sevillas historiske centrum repræsenterer milepæle i menneskehedens historie, men de fleste af dets byer og landsbyer afspejler de største øjeblikke i det andalusiske kunstnerliv gennem tiderne.

Sevilla

Sevilla er den største by i det sydlige Spanien og gennemløbes af floden Guadalquivir. Den er hovedstad i Andalusien og i provinsen Sevilla. Sevilla har 700.000 indbyggere. Katedralen kaldet La Giralda er verdens højeste gotiske katedral. Kirkens altertavle er med sine 18×20 meter verdens største. Christoffer Columbus ligger begravet i kirken i et gigantisk gravmonument.
Sevilla kaldes af mange for Spaniens stegepande grundet de meget varme somre og det flade landsskab i regionen, hvor den ligger.

Málaga

Málaga er hovedbyen på Costa del Sol, og med 650.000 indbyggere Andalusiens næststørste by.
Byen summer af spansk charme, og man bliver aldrig færdig med at gå på opdagelse i byens mange hyggelige gader og torve.

Málaga er Picassos fødeby og der ligger selvfølgelig “Museo Picasso”Byens katedral hedder i folkemunde “La Manquitq” den enarmede, fordi det ene af de 2 kirketårne aldrig blev færdigbygget.

 

Córdoba

Cordoba er en imporende by med La Mezquita som er en tidligere moske, senere omdannet til Katedral, og kendt for sine mange søjler. Byen er en af de ældste i Spanien, og blev grundlagt før romernes tid. Den var hovedstad i Hispania Baetica. Efter den muslimske erobring blev Cordoba til hovedstad i Al Andaluz.

Granada (Alhambra)

Alhambra (også kaldt Det Røde Slot) er en borg, som ligger på Sabikah-plateatuet sydøst for Granada i Andalusien, Spanien.
Slottet er bygget af maurerne mellem 1248 og 1354.
Siden 1948 har slottet været på UNESCOs Verdensarvsliste og er uden tvivl Spaniens største turistattraktion. Borganlægget af cirka 740 meter langt og 220 meter bredt.